16 Mayıs 2017 Salı

Prof.Dr.Canan Karatay’dan Çok Konuşulacak Açıklamalar

Prof.Dr.Canan Karatay sağlıklı beslenmeyle ilgili çok önemli konuşmalar yaptı.

‘’Ekmek ve Şeker Zehirdir’’


Ekmek ve şekeri büyük bir zehir olarak nitelendiren Canan Karatay ‘’Unlarda yüzde 10 katkı maddesi var. Bunların içinde bromür var. Bromür ağır metaldir ve kanser yapar.Birçok hastalığa sebep olarak, özellikle hormonal sistemi alt üst eder. Ülkemizdeki ekmek geleneksel ekmek değildir. Son 50 yılda piyasaya sürülen ekmek kimyasal oldu. Tek başına buğday o kadar çok glüten ihtiva ediyor ki şekeri yükselterek, insülin salgılanmasını artırır. İnsülin yüksekliği de kanser sebebidir.’’ dedi.

‘’Margarinlerin İçine Omega 3 Kattık Diye Halkı Kandırmayın’’


Bal ile açıklamaların da tartışma konusu olan Canan Karatay, ‘Balda fruktoz ve glukoz var. Ftuktoz karaciğeri yağlandırır ve şeker hastalarının yememesi gerekir. Artık eski ballar kalmadı. Çin’den bal aroması ithal ediliyor. Bir arı İstanbul’dan İzmir’e kadar uçabilir. Bütün GDO’lu besinleri toplayabilir. Şeker ve kalp hastasıysanız, karaciğeriniz yağlıysa bal yemeyeceksiniz.

‘’Buğday Ekmeği Şekerden Daha Tehlikeli’’


Prof.Dr. Canan Karatay, iki dilim buğday ekmeğinin şekerden daha çok tehlikeli olduğunu dikkat çekerek, ‘’Tüm hastalıkların temelinde sağlıklı beslenme yatıyor. Kalbimizi artık ağızımıza koyacağız. Kişilik bozukluğu, felç, inme, Parkinson, bütün beyin hastalıkları, depresyon, bütün kanserler, çocuklarda görülen otizim, kısırlık hepsinin altında yanlış beslenme yatıyor. Bir kişinin bel  çevresi genişliyorsa göbekte yangın var demektir. Kilo alınmasının sebebi, trigliseridlerdir. Aşırı kan şekerinin depolanmasındır. İki dilim buğday ekmek şekerden daha çok tehlikelidir’’ dedi.

‘’Meyve Suyunun Alkolden Bir Farkı Yok’’


‘’Vatandaş aklını başına alsın, ekmek hakiki bir besin değil, doydum sanıyorsunuz’’ dikkatleri çekti. Canan Karatay daha sonra sağlıklı beslenmenin detaylarından şöyle bahsetti.’’ Günde 6-8 öğün insülin direncini arttırıyor. Sık sık yemeye programlı değil vücutlarımız. 2 öğün yiyin. Hz. Muhammet ve İbn-i Sina’da iki öğün yerdi. Sık sık yiyince hazım yapılamadığı için gaz şikayetleri ortaya çıkıyor. Hakiki tereyağı, zeytinyağı, hakiki köy yumurtası, yağlı kuzu ve dana eti, hakiki ev yoğurdu, hakiki peynir, fındık, fıstık bakliyatla beslenirseniz zaten acıkmazsınız. Her gün 30-40 tane zeytin yiyin. Şekerli, gazlı içecekleri çocuklara içirmeyin. Meyve suyu alkol gibidir. Karaciğeri yağlandırır. C vitamini sadece meyve suyunda var diye halkın beyni yıkanmış. Ortamda şeker varken C vitamini hücreye girmez.  C vitaminiyle yarışır.  Meyve yiyorum faydalı diye kendinizi kandırmayın. Meyvenin fiyatı arttı diye üzülmeyin. Çünkü meyve yetiştirirken kullanılan suni gübre, böcek ve tarım ilaçları, mantar ilaçları eklendiği zaman toprakta hiç mineral kalmıyor, zehir oluyor ‘’ diyerek sözlerini bitirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder