22 Mayıs 2017 Pazartesi

Hafif Yiyin,Hafifleyin!

''Günümüzde en çok kaçtığımız ama özellikle sosyal medya sebebiyle maruz kaldığımız sorunumuz,bilgi kirliği sanırım.Sosyal medya sayesinde kendilerini daha fazla ifade eden bireyler haline geldiğimizde,sadece bir fotoğraf gördüğümüz,bize o an motivasyon sağlayan her şeyi hayatımıza alma gibi yanlış eğilimimiz var. Özellikle de sağlık & beslenme konularında hızlı sonuca ulaşmak için araştırmadan olaya balıklama dalıyoruz ve çoğu zaman da kafa üstü çakılıyoruz''diyerek sözüne devam etti Blogger-Youtubber uzmanı Ezgi Kırmızı.

''Bu yazıcı yalnızca sağlıklı beslenme ve spor konularında doğru adımlar atmaya çalışan,çok araştıran ve öğrenmeden uygulamaya geçmeyen bir kadın olarak yazıyorum.Yani ne diyetisyenim ne yaşam koçu ne de spor eğitmeni..Hayatımda özellikle beslenme anlamında,geçmişte çok hata yaptığım için bunlardan ders alarak yeni bir rutin oluşturdum kendime.Yogayla birleşen yaşantımda her geçen gün kendimi daha iyi hissediyorum,değerlerim daha iyi çıkıyor,bunun sonucundan da daha kaliteli bir hayat sürdürüyorum.Bu serüvende de bana yardımcı olan,listelere değişiklik katacak,yerken keyif aldığım birkaç tarifi paylaşmak istiyorum'' diyerek bizimle o güzel listelerini paylaştı.

Yağ Yakımını Hızlandıran Detoks Suyu

Bu tarif içerisinde bağışıklık sisteminizi güçlendiren limon,metabolizmayı hızlandıran elma,tok hissetmenize yardımcı olan çubuk tarçın içeriyor.Tarçın yemeklerden önce masaya daha tok oturmanızı sağlıyor ve yağ yakımını hızlandırıyor.Ayrıca yeşil çay sayesinde antioksidan etkisi sağlamasının yanı sıra vücudu toksinlerden arındırması da cabası.

Malzemeler

-1 Yeşil Elma

-1 Tam Limon

-1 Tutam Tane Karabiber

-1 Demet Maydanoz

-1 Kabuk Tarçın

-1 Tutam Yeşil Çay

Hazırlanışı : Tüm malzemeleri bir buçuk litre suyun içine koyup kaynatın.Kaynama başlayınca ocağı kapatıp sıvıyı süzün.Soğuduktan sonra gün içinde, öğünlerden önce,aç karnına içerek tüketin.Günlük olarak,taze taze yapılması tavsiye ediliyor.

 

Siyez Unundan Dürüm:Dana Füme ve Cheddar Peynirli

Siyez son senelerde kıymeti bilinmeye başlayan bir mucize.10.000 yıllık geçmişi olan bu kalın kabuğu sayesinde genetiği bozulmadan günümüze ulaşmış tek buğday türü. Türkiye'nin Presidium (Nuh'un Tatları) ürünü. Besin değerleri ise uçuşta.Protein oranı karbonhidrat oranından yüksek. Folik asit acısından inanılmaz zengin ve düşük gluten oranına sahip.Tüm bunlar siyezi her türlü tüketmemiz için yeterde artar

Malzemeler

-1 Su Bardağı Siyez Unu

-1 Adet Yumurta

-1 Su Bardağı Süt

-4-5 Dilim Dana Füme Et

-5-6 Dilim Cheddar Peyniri

-50 gr Kurutulmuş Domates

-Yarım Avakado

-Yarım Limon Suyu

-Tuz-Karabiber

Hazırlanışı : Un,yumurta ve sütü blender yardımıyla 4-5 dakika kadar çırpın. Karışım homojen hale geldikten sonra bir krep tavasına 1 kepçe kadar karışımdan koyun.Krep şeklinde iki tarafını da pişirdikten sonra bir tabağa alın. İçine eti,kurutulmuş domatesleri ve cheddar peynirini dizin. Avakadoyu,limon suyunu ve bir tutum da tuz ve karabiberi ekledikten sonra dürüm şeklinde sarın. Ardından dürümün üzerine 2-3 dilim kadar cheddar peyniri dizerek önceden 200 derecede ısıttığımız fırında bekletin.(Peynirler eriyene kadar fırında tutuluyor,yaklaşık 5 dakika kadar.)Sağlıklı dürümünüz yemeğe hazır. Afiyet Olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder